Saturday, December 31, 2011

Anak Sungai Derhaka: PANAS!! Reezal Merican ugut Adam Adli dan keluarga...

Anak Sungai Derhaka: PANAS!! Reezal Merican ugut Adam Adli dan keluarga...: Anak kelahiran Pulau Pinang bernama Adam Adli Abdul Halim mengecam tindakan Ketua Penerangan Umno Malaysia Datuk Reezal Merican Naina Meric...

Anak Sungai Derhaka: Kepala Babi dipintu Masjid.. Taktik penjajah Briti...

Anak Sungai Derhaka: Kepala Babi dipintu Masjid.. Taktik penjajah Briti...: Kepala Babi dilontarkan kedalam Masjid lagi.. Ini adalah satu taktik yang pernah digunakan oleh penjajah Tanah Melayu iaitu British untuk ...

Saturday, December 24, 2011

HiMpUNan!!!

ramai orang ckp....kalau berdemonstrasi....da jd mcm org xmatang....then ckp...mcm da xde alternatif lain untuk luahkan ketidakpuashatian.....
nampaknya ramai yang terlepas pandang atas sebab dipermainkan oleh media massa....sebagai contoh...demo mansuh AUKU tempoh hari sampai membawa kepada penurunan bendera najib selama lima minit...sebenarnya...hal ini da lame diluahkan oleh mahasiswa-mahasiswa malaysia tapi HARAM orang atasan nak dengar....diorang buat student ni mcm mainan yang boleh dikawal dan diarah...kalu xnk dengar arahan...maka AUKU jalan penyelesaiannya....
kalau nak katekan kebangkitan mahasiswa malaysia ini adalah kesinambungan daripada peristiwa di mesir....maka silap la ye....bnd ni da lame sejak tahun 2008 lg yang mane time tu hampir2 saje tubuhnye parti politik mahasiswa namun ROS xluluskan permohonan tersebut....so jgn ckp la kitorang nk ikot mesir lak....
nak ulas sikit pasal turun bendera najib tu....ramai orang marah sampai nk ludah la,lempang la...ade yang sampai nk tumbuk depan org ramai dan lg bestnye..org nak tumbuk tu bukannye orang bese....maybe diorang sume pandang bnd ni serius sangat....ok....adekah salah dari sudut undang2 turunkan bendera PM...then nak bagitahu la....sebenarnye turun bendera dengan penuh hormat tu tak la seberape....orang kate bnd ni da kire hina PM....tp tahu x....lg byk penghinaan yang dibuat ke atas pemimpin lain oleh org2 yang mengutuk perbuatan ADAM ADLI....contohnye kencing kt kain rentang yang mane adenye gambar TOK GURU NIK AZIZ dan TOK GURU ABDUL HADI AWANG....http://biaqpila.blogspot.com/2011/12/antara-turun-gambar-dan-kencing-gambar.html....then koyakkan kain2 rentang pembangkang, poster....ade lak tu.....lg terok perangai...letak tahi kt gambar KM Pulau Pinang...bnd ni xde lak 1Malaysia nak bising....
sebenarnye...banyak lagi isu yang kite perlu tgk....contohnye mcm mane nk baiki masalah akhlak anak2 muda...mcm mane nak elakkan dari black money yang jadi kat Malaysia....banyak lg....then pulihkan institusi negare dengan bebaskan daripada cengkaman politik...